Obecnie kiszonki z kukurydzy czy roślin motylkowych stanowią najpopularniejszą paszę w żywieniu bydła. Choć proces kiszenia przebiega w naturalny sposób na jakość kiszonki ma duży wpływ termin koszenia kukurydzy, pogoda, ilość suchej masy i dostęp tlenu. Dla lepszego efektu procesu fermentacji warto zastosować produkty do zakiszania.
Korzyści ze stosowania:
BACTO-SILAGE zawiera szczepy bakterii fermentacji mlekowej o wysokiej koncentracji 6×1010 jtk/g (600 tys. bakterii na każdy gram zakiszanego surowca) – NAJWYŻSZA KONCENTRACJA WŚRÓD DOSTĘPNYCH PREPARATÓW
Dodatkowym składnikiem preparatu jest starter – pożywka umożliwiająca szybkie namnożenie mikroorganizmów tworzących kompozyt bez względu na warunki początkowe wynikające z miejsca zastosowania.
1 kg preparatu/100 t materiału do zakiszania.
Preparat w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 100 g/ ok.10 litrów wody z ujęcia. Stosować za pomocą aplikatora lub spryskiwać ręcznie warstwy na pryzmie lub silosie. Bardzo dobra rozpuszczalność dopuszcza sporządzanie roztworów o większym stężeniu w zależności od wydajności aplikatora. Trwałość roztworu roboczego wynosi 48 godzin, najlepsze efekty uzyskujemy do 24 godzin.
Chcesz wiedzieć więcej – zapytaj naszych handlowców